Tradičný marhuľový džem
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,1
kg
marhule (očistené a nakrájané na malé kúsky)
300
ml
100% jablková šťava
1
balíček
Želírovací cukor Super 3:1 Dr.Oetker
postup
1.
Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
TIP: Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z Vanilkového struku ,,Bourbon” Dr.Oetker, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.