Jablkové želé s kúskami hrušiek
3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
800
ml
jablková šťava
200
g
hruška
1
balíček
Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
500
g
cukor
postup
1.
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.
2.
Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.
3.
Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.
4.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
5.
Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
6.
TIP: Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.