Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Džem z čiernej bazy s jablkami

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
očistené plody čiernej bazy
500 g
jablká (olúpané a nakrájané na kúsky)
1 ks
celá škorica
1 KL
Kyselina citrónová Dr.Oetker
1 balíček
Želírovací cukor Extra 2 : 1 Dr.Oetker

postup

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

1.

Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2.

Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

3.

TIP: Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať