Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špagetové muffiny

ingrediencie

125 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
325 g
HERA maslová
25 g
kakao
1 ČL
prášok do pečiva
100 ml
mlieko
30 g
biela čokoláda
150 g
smotanový syr
40 g
práškový cukor
1 ČL
vanilkový cukor
125 ml
jahodová poleva
soľ

postup

Sladké a veselé špagety!

1.
Rúru predhrejeme na 200 °C (180 °C teplovzdušná). Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky alebo nastrihaný papier na pečenie.
2.
V miske zmiešame 125 g Hery, cukor a ručným mixérom šľaháme do hladka. Potom pridáme vajce. Ďalej do zmesi primiešame múku, kakao, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame. Pomaly prilievame do cesta mlieko. Cesto dáme do formy na muffiny a v predhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Pri zapichnutí špajdle sa nám cesto nesmie lepiť. Keď sú muffiny upečené, necháme ich vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme zdobenie. Bielu čokoládu nastrúhame na strúhadle nahrubo. V ďalšej miske si zmiešame smotanový syr s práškovým cukrom. Vyšľaháme do tuha 200 g Hery s vanilkovým cukrom a metličkou po kúskoch vmiešame do smotanového syra s práškovým cukrom. Prvú porciu vyšľaháme dotuha a zvyšok opatrne primiešame. Potom necháme ochladnúť v chladničke.
4.
Pripravenú polevu dáme do zdobiaceho vrecúška a zdobíme muffiny do podoby špagiet a necháme tuhnúť. Ozdobený muffin polejeme jahodovou polevou a ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...