Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekaný baklažán

2
porcie
66
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
200 g
šampióny
1 ks
stredné cibule
2 ks
vajíčka
50 g
strúhaného syra na zapekanie
100 g
kysla smotana 16ˇ%
ks
soľ, čierne korenie
ks
olej

postup

1.
Baklažány rozkrojíme, vydlabeme vnútro, posolíme aj vnútro baklažánov. Stred potom nakrájame na kocky.
 
2.
Šampiony očistíme a nakrájame na plátky.
Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
Zdroj: Ingova
3.
Na cibuli podusíme šampiony.
Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
Zdroj: Ingova
4.
Baklažány opláchneme vodou a osušíme. Dávam do rúry na chvilku udusiť, potom ho naplním plnkou. Urestujem kocky baklažánu, pridám šampiony, syr, vajíčka, soľ , korenie. Vrch pokvapkám kyslou smotanou. Dám piecť.
Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
Zdroj: Ingova
5.
Pred koncom môžem ešte posypať syrom.
Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
Zdroj: Ingova
6.
Pokvapkám čili omáčkou, príloha zemiaky a zelenina.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.