Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
100
g
cukor
1
ks
vanilkový cukor
4
ks
žĺtok
125
g
tuk na pečenie
250
ml
mlieko vlažné
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
Klasik Tuzemský Um
4
ks
bielok
150
g
cukor práškový
100
g
kokos strúhaný
1
ks
kompót broskyňový
ks
toping čokoládový
postup
Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.
1.
Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
2.
Pridáme múku s práškom do pečiva, vlažné mlieko , um. Vymiešame cesto.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor. Do snehu vmiešame kokos (ručne). Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.