Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tuniakovo cícerové placky

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1 ks
vajce
3 PL
cícerová múka
soľ
mleté čierne korenie
bylinky (bazalka, rozmarín...)
voda
kokosový olej

postup

Zdravé a chuťovo vynikajúce tuniakové placky.

1.
Tuniaka zbavíme poriadne nálevu, tak aby ostala len suchá drť.
2.
Dáme ho do misky, pridáme 1 vajíčko, cícerovú múku (ja si múku vyrábam rozomletím sušeného cíceru), podľa chuti soľ, čierne korenie a bylinky.
3.
Vznikne tuhé cesto, ktoré zriedime troškou vody, nie ale veľa!! Tak, aby malo cesto konzistenciu vhodnú na tvarovanie placiek.
4.
Malé placky tvarujeme na rozohriatu, kokosovým olejom potretú panvicu a opekáme z každej strany do chrumkava. Z tejto dávky vyjde asi 8ks placiek.
5.
Ak nemáte cícerovu múku alebo sušený cícer, z ktorého by ste si múku vyrobili, môžete použiť aj pohánkovú alebo inú celozrnnú múku.
6.
Podávame najlepšie s miešaným zeleninovým šalátom. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
25.7.2016 16:43 | |
+0 -0
Blahoželám k výhre, super placky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...