Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tuniakovo cícerové placky

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1 ks
vajce
3 PL
cícerová múka
soľ
mleté čierne korenie
bylinky (bazalka, rozmarín...)
voda
kokosový olej

postup

Zdravé a chuťovo vynikajúce tuniakové placky.

1.
Tuniaka zbavíme poriadne nálevu, tak aby ostala len suchá drť.
2.
Dáme ho do misky, pridáme 1 vajíčko, cícerovú múku (ja si múku vyrábam rozomletím sušeného cíceru), podľa chuti soľ, čierne korenie a bylinky.
3.
Vznikne tuhé cesto, ktoré zriedime troškou vody, nie ale veľa!! Tak, aby malo cesto konzistenciu vhodnú na tvarovanie placiek.
4.
Malé placky tvarujeme na rozohriatu, kokosovým olejom potretú panvicu a opekáme z každej strany do chrumkava. Z tejto dávky vyjde asi 8ks placiek.
5.
Ak nemáte cícerovu múku alebo sušený cícer, z ktorého by ste si múku vyrobili, môžete použiť aj pohánkovú alebo inú celozrnnú múku.
6.
Podávame najlepšie s miešaným zeleninovým šalátom. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
25.7.2016 16:43 | |
+0 -0
Blahoželám k výhre, super placky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...