Pridať recept

Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom

ingrediencie

150 g
pudingový prášok BB
150 g
polohrubá múka
70 g
maslo
150 g
cukor
2 ks
vajcia
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
ks
hrozienka, kandizovane ovocie, orechy vlašské
1 pohár
ríbezľový džem

postup

Výborná koláč.

1.
Najprv som vymiešala vajíčka s maslom a cukrom. V miske som zmiešala sypké suroviny( muku, pudingový prášokBB , vanilkový cukor,prášok do pečiva),pridáme vymiešané vajcia s cukrom a tukom a pridáme mlieko.. Dôkladne premiešame. Nakoniec do zmesi vhodíme za hrsť orechov a hrozienok. Zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 35-40 minút.
Fotorecept: Tmavý koláčik s  džemom
Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom
Zdroj: dorisa
 
2.
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho prerežeme pozdĺž. Spodnú časť potrieme hrubšie ríbezľovým džemom.
Fotorecept: Tmavý koláčik s  džemom
Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom
Zdroj: dorisa
3.
Vrchnú časť korpusu položíme navrch.
Fotorecept: Tmavý koláčik s  džemom
Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom
Zdroj: dorisa
4.
Koláčik nakrájame na kúsky a podávame. Dobrú chuť.
Fotorecept: Tmavý koláčik s  džemom
Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať