Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Marhuľový koláč s olivovým olejom

ingrediencie

200 g
cukor
450 ml
ryžové mlieko
2 ks
citrón
200 ml
olivový olej
4 ks
vajce
400 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
10 ks
marhule

Posýpka

60 g
maslo
120 g
špaldová hladká múka
4 PL
cukor

postup

1.
Cukor vylejeme do ryžového mlieka, pridáme šťavu z 2 citrónov a varíme 1 minútu.
2.
Keď sa mlieko s cukrom a citrónovou šťavou vychladí, prilejeme olivový olej a pridáme vajcia. Vyšľaháme.
3.
Potom nasleduje múka zmiešaná s kypriacim práškom do pečiva a zmes vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
4.
Urobíme si posýpku (zmiešame cukor, múku a maslo) a polovičku vysypeme rovnomerne na cesto, ktoré sme si vyliali na plech.
5.
Na vrch poukladáme polovičky marhúľ a posypeme druhou polovicou posýpky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.