Pridať recept

Palacinky s čučoriedkovým džemom

10
porcií
1205
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 PL
Múka pohánková celozrnná
5 PL
múka pohánkova native
1 ks
vajce
700 ml
mlieko
ks
soľ
1 ks
červené jablko
ks
domáci čučoriedkový džem
ks
škorica
1 hrsť
čerstvé čučoriedky

postup

Palacinky z pohánkovej múky s domácim čučoriedkovým džemom zachutia aj tým, čo sa zdravo stravujú

1.
V mlieku rozšľaháme 1 vajíčko, pridáme múku, štipku soli a dobre prešľaháme metličkou na šľahanie. Na osladenie pridáme ešte 1 nastrúhané jablko a štipku škorice.
 
2.
Na olivovom oleji (pomace) postupne vysmážame palacinky. Hotové natrieme domácim džemom zo záhradných čučoriedok, stočíme a polejeme trochou džemu. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami a vetvičkou medovky. Výborné raňajky či chutná večera pre maškrtníkov. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Palacinky
Žiadne mlieko a chuť úžasná! Toto sú najlepšie palacinky bez mlieka, univerzálne cesto aj na lievance
Máte radi palacinky, ale nemáte či dokonca nemôžete mlieko? Máme riešenie!
TOP
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Krásne nadýchané a jemné palacinky v tých najlepších receptoch. S týmto cestom vyčarujete úžasné zamatové palacinky!
Palacinky
Ľahučké a krásne tenké palacinky, netrhajú sa, nelepia sa! Pri príprave si dávajte pozor na túto CHYBU, robí ju úplne každý! (recepty)
Palacinky sú na našom stole celkom bežné. Sú chutné, lacné a možno ich použiť ako základ mnohých jedál,...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...