Pridať recept

Chlebík s lesným ovocím

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

ks
kyslá pochúťková smotana
1,5 šálky
hladká múka
1/2 šálka
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
1 balíček
kypriaci prášok
1/4 šálka
olej
ks
soľ
1 šálka
kakao
ks
mlieko
2 balíčky
mrazené ovocie

postup

1.
V prvom kroku si zmes mrazeného ovocia (podľa chuti, ja osobne dávam zmes lesného ovocia, samozrejme ak máte môžete použiť aj čerstvé) scedíme s vodou, aby trošku povolilo a necháme odpočívať. Môžete ho zmiešať aj s práškovým cukrom ak máte radšej sladšie pochúťky :)
 
2.
V miske si zmiešame smotanu, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor, kypriaci prášok a kakao - poriadne ich spolu premixujeme (mixérom) a pridáme olej. Vznikne nám z toho hustejšia hmota, do ktorej pridáme mlieko, aby nám vzniklo vláčnejšie cesto (približne niečo ako na muffiny, polohustá hmota).
3.
Pripravíme si formu (ja používam formu na Biskupský chlebík), ktorú si vymastíme olejom/maslom a vylejeme celú hmotu do formy.
4.
Ako posledný krok si pripravenú lesnú zmes, resp. zmes ovocia poukladáme na povrch chlebíka. Pečieme na 200°C približne 15 minút. Chlebík je výborná aj za tepla, ale skôr ho odporúčam dať na noc do chladničky a pochutnať si na ňom, keď bude vychladený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať