Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baklažánový ježko

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
ks
soľ
2 PL
olej
ks
majoránka

postup

1.
Baklažán rozrežeme na polovicu a rozkrájame do tvaru vejára, jednotlivé plátky by mali mať zhruba 1 cm. Osolíme a necháme odležať.
2.
Nakrájame na plátky papriku, paradajku, asi 3/4 cibule a potom nadrobno zvyšok cibule a cesnak. Všetku zeleninku trochu osolíme. Recept je variabilný, môžeme použiť aj cuketu, huby, čokoľvek, čo máme radi.
3.
Po nakrájaní zeleninky sa vrátime k baklažánom. Vodu, ktorú pustia, vylejeme, baklažány umyjeme a preložíme na vymastený plech. Do jednotlivých zárezov kladieme pripravenú zeleninu. Vrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom a majoránkou. Dáme piecť asi na 20-25 minút. Ak dáme k baklažánom na plech aj nakrájané zemiaky, máme celý obed z jedného plechu. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
paces73
2.12.2016 19:29 | |
+1 -1
Je to taká malá obdoba Ratatouille.   ALe ZASA stará chyba - tmavá šupa baklažánu nám dáva najavo, ž sa v nej už vyskytujú kumaríny a kyanidy, tzn. nebezpečné jedovaté látky. Mnoho ľudí má po baklažáne gastro problémy, niekedy až kŕče a koliky spojené s prudkými hnačkami (jednoznačný dôkaz otravy).   Ak je baklažán tmavý, znamená to, že je prezretý. Akurátne zrelý baklažán je tmavozelený. Tá šupa stráviteľná je.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?