Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené cuketové mištičky

ingrediencie

1 ks
stredne veľká cuketa
2 ks
cibuľa
300 g
huby
2 ks
paprika
4 ks
paradajka
1 ks
údené tofu
3 strúčiky
cesnak
soľ
olej
kajenské korenie
strúhaného syra na zapekanie
slanina
sušená bazalka

postup

1.
Cuketu si rozrežeme na širšie kolieska. Vnútro vydlabeme ale na dne nechame tak 1cm cukety aby nam vnikli mištičky. Osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si pripravíme plnku.
2.
Nadrobno nakrajánu cibuľku osmažíme na oleji. Pridáme cesnak, neskôr huby a chvíľku podusíme. Zatiaľ si nakrajáme nadrobno papriku,tofu, olúpane paradajky a zvyšky cukety, ktoré sme vydlabali. Všetko pridáme k hubám, dochutíme koreninami a ešte chvíľku podusíme.
3.
Hotovu plnku dáme do cuketových mištičiek, navrch poukladáme plátky slaniny a posypeme struhaným syrom. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupnov cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...