Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené cuketové mištičky

ingrediencie

1 ks
stredne veľká cuketa
2 ks
cibuľa
300 g
huby
2 ks
paprika
4 ks
paradajka
1 ks
údené tofu
3 strúčiky
cesnak
soľ
olej
kajenské korenie
strúhaného syra na zapekanie
slanina
sušená bazalka

postup

1.
Cuketu si rozrežeme na širšie kolieska. Vnútro vydlabeme ale na dne nechame tak 1cm cukety aby nam vnikli mištičky. Osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si pripravíme plnku.
2.
Nadrobno nakrajánu cibuľku osmažíme na oleji. Pridáme cesnak, neskôr huby a chvíľku podusíme. Zatiaľ si nakrajáme nadrobno papriku,tofu, olúpane paradajky a zvyšky cukety, ktoré sme vydlabali. Všetko pridáme k hubám, dochutíme koreninami a ešte chvíľku podusíme.
3.
Hotovu plnku dáme do cuketových mištičiek, navrch poukladáme plátky slaniny a posypeme struhaným syrom. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupnov cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...