Pridať recept

Cuketové rizoto s grilovanou cuketou

ingrediencie

2 šálky
guľatozrnná ryža
4 šálky
zeleninový vývar
2 ks
cuketa
1 hrsť
čerstvé huby
1 hrsť
mrazený hrášok
1
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
pór
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ, kajenské korenie

postup

Ľahučké rizoto inšpirované čerstvou cuketou...

1.

Na oleji opražíme nadrobno nakrajanú cibuľu, o chvíľku pridáme cesnak. Potom pridáme nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. 

 
2.

Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vývarom.

3.

Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme struhaný syr. 

4.

Pod pokrievkou necháme dojsť. Podávame s grilovanou cuketou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.