Fotorecept: Grófkin koláč s ríbezľami
30
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
múka hladká
250
g
Hera
150
g
cukor práškový
4
ks
žĺtok
1
ks
prášok do pečiva
Plnka:
500
g
ríbezle
4
ks
vaječný bielok
150
g
kryštálový cukor
1
PL
citrónová šťava
postup
Krehký ríbezľový koláčik.
1.
Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame Heru, cukor a žĺtka a postupne pridávame hladkú múku. Ku koncu pridáme k múke aj prášok do pečiva.
2.
Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na strúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.
3.
Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a naň rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom (ak máme málo ríbezlí, môžme časť nahradiť ríbezľovým džemom).
4.
Z bielkov vyšľaháme v elektrickom šľahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto strúhame na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.