Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grófkin koláč s ríbezľami

30
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
múka hladká
250 g
Hera
150 g
cukor práškový
4 ks
žĺtok
1 ks
prášok do pečiva

Plnka:

500 g
ríbezle
4 ks
vaječný bielok
150 g
kryštálový cukor
1 PL
citrónová šťava

postup

Krehký ríbezľový koláčik.

1.
Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame Heru, cukor a žĺtka a postupne pridávame hladkú múku. Ku koncu pridáme k múke aj prášok do pečiva.
2.
Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na strúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.
3.
Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a naň rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom (ak máme málo ríbezlí, môžme časť nahradiť ríbezľovým džemom).
4.
Z bielkov vyšľaháme v elektrickom šľahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto strúhame na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...