Pridať recept

FOTORECEPT: Grilované bravčové rebierka

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
chudé bravčové rebrá
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
čerstvé bylinky
120 ml
olej
1 KL
horčica
1 PL
sójová omáčka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

Grilované rebierka sú veľmi chutné, neodolajú im hlavne chlapi.

1.
Bravčové rebrá si necháme nakrájať na menšie kusy.
Grilované bravčové rebierka
Grilované bravčové rebierka
Zdroj: eruska25
 
2.
Vo vriacej vode ich predvaríme 20 - 30 minút. Zostanú tým šťavnaté a sú po grilovaní chrumkavé. Vývar nemusíme vyliať, môžeme si z neho uvariť napr. fazuľovú polievku. Pripravíme si marinádu: Cibuľu najemno porežeme, cesnak prelisujeme, bylinky posekáme a zmiešame s ostatnými surovinami. Rebierka potrieme marinádou a necháme postáť aspoň dve hodiny.
Grilované bravčové rebierka
Grilované bravčové rebierka
Zdroj: eruska25
3.
Z každej strany grilujeme 8 - 10 minút.
Grilované bravčové rebierka
Grilované bravčové rebierka
Zdroj: eruska25
4.
Hotovo, dobrú chuť!
Grilované bravčové rebierka
Grilované bravčové rebierka
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...