Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letné jahodové pokušenie

10
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jahody
500 g
Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
talianske dlhé piškóty
150 g
práškový cukor

postup

Letná jahodová torta z piškót, mascarpone a šľahačky. Moja najobľúbenejšia. Robila som ju vždy s korpusom, ale piškóty sú rýchlejšie.

1.
Do okrúhlej formy na pečenie s odnímateľným dnom poukladáme piškóty. Po bokoch formy poukladáme jahody nakrájané na plátky. Pár jahôd si necháme na konečné zdobenie.
2.
Očistené jahody rozmixujeme s trochou cukru tak, aby ostali kúsky a nie pyré. Nalejeme na piškóty. Rozmiešame mascarpone s cukrom, pridáme šľahačku a celé premiešame mixérom. Krém natrieme na jahodovú plnku.
3.
Poukladáme znovu piškóty a pokračujeme rovnakým spôsobom. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a lístkami mäty. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?