Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letné jahodové pokušenie

10
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jahody
500 g
Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
talianske dlhé piškóty
150 g
práškový cukor

postup

Letná jahodová torta z piškót, mascarpone a šľahačky. Moja najobľúbenejšia. Robila som ju vždy s korpusom, ale piškóty sú rýchlejšie.

1.
Do okrúhlej formy na pečenie s odnímateľným dnom poukladáme piškóty. Po bokoch formy poukladáme jahody nakrájané na plátky. Pár jahôd si necháme na konečné zdobenie.
2.
Očistené jahody rozmixujeme s trochou cukru tak, aby ostali kúsky a nie pyré. Nalejeme na piškóty. Rozmiešame mascarpone s cukrom, pridáme šľahačku a celé premiešame mixérom. Krém natrieme na jahodovú plnku.
3.
Poukladáme znovu piškóty a pokračujeme rovnakým spôsobom. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a lístkami mäty. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...