Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovsená kaša bez varenia - Rýchle raňajky pre zdravé deti

ingrediencie

1 hrsť
ovsených vločiek (použite napríklad aj pohánkové, alebo quinoa, alebo ryžové ak nemôžete lepok)
podľa chuti
mrazené maliny z tajných záhradných zásob
podľa chuti
sušené hrozienka a brusnice
3 dl
mandľového mlieka (viete si ho vyrobiť aj sami)
1 PL
kokosového cukru, ak budete zalievať banánovou penou, budete potrebovať aj datle
2 PL
2 PL konopných semiačok
2 PL
mixu tekvice a slnečnice
1 ks
banán

postup

Keď som jedla prvý krát ovsenú kašu, vôbec mi nechutila. Bola som v detskom veku a teraz na našich deťoch chápem, že sa mi zdala slizká a to deťuchy radi nemajú. Mne to vysvetlila naša staršia že „ môžeš mi dať aj cuketu aj huby, len mi ich preboha rozmixuj, lebo keď pocítim na jazyku niečo mazľavé, nezjem to ani za svet :) Všeobecne mi je veľmi nápomocná pri tvorbe detských receptov, lebo je náš hlavný testovač.

Keďže nezaraďujeme do jej jedálnička žiadne polotovarové „musli“ ani „siniminis“, raňajky, alebo aj olovrant sa snažíme obohatiť o vlákninu, bielkoviny a veľa vitamínov a prirodzené cukry bez rafinácie. Takáto energia aj na tanieriku vyzerá fajn, jej sa to páči, sama sa ich učí so mnou pripravovať a o to radšej ich potom zje. Všeobecne je veľmi naklonená raw strave – preto si myslím, že ak si nájdete spôsob, do detí dostanete oveľa viac vitamínov, ak sa s jedlom pohráte spolu s nimi.

Je fakt, že ovos obsahuje avenín, preto ak máte celiatické dieťa, môže aj na ovos zareagovať podráždene. V kurze sme mali celiatikov a ovos v pohode zjedli, takže po tejto stránke je to zrejme veľmi individuálne. Ak chcete uľahčiť prácu pri tvorbe raňajok, nasypte si s deťmi zmesi do pohárov a oni si ich samé pozalievajú rastlinným mliekom, alebo našľahaným banánom. Táto kaša je plná proteínov a pre dynamické deti prinesie dobrú a výdatnú energiu. Ovsené vločky sú známe aj svojim vysokým obsahom vlákniny, preto sa často využívajú aj pri rôznych diétach.

TIP: nemáte ovsené vločky? Použite napríklad aj pohánkové, alebo z quinoa, alebo ryžové ak nemôžete lepok. 

1.

Do misky nasypte vločky a zalejte ich vodou. Po cca pol hodine ich z vody zlejte , vodu nevylievajte, vlejte ju do lavóra s vlažnou vodou a namočte si na pol hodinku do nej lakte- ohromne sa zjemní pokožka . Vločky obsahujú vitamíny B, železo a aj vápnik. Sú ľahkou stráviteľné, preto ak ste na intolerančnej diéte, sú vhodnou ingredienciou aj na váš stôl.

2.

Zmäknuté vločky prelejte mandľovým mliekom, nasypte nakrájaný banán, jadierkami posypte vrch a farebne doplňte ovocie. Nenechávajte ich dlho namočené v mandľovom mlieku, polievajte ich tesne pred podávaním. Vytvoril by sa na nich lepkavý gél, ktorý deti volajú slizom a ten by už možno mnohé nezjedli.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
modry.tiger
15.4.2017 22:08 | |
+1 -6
mpoja draha, celiatici nemozu lepok, a ak budes testovat na celiatickych detoch co zvladnu...tak ich mozes zabit
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.