Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makový slimák so slivkami

12
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

80 ml
olej
200 g
zemiaky
1 KL
soľ
300 g
hladká múka
1/2 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
60 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100 g
mäkký polotučný tvaroh
80 ml
mlieko

Na náplň:

200 g
mletý mak
100 g
cukor
150 g
mäkký polotučný tvaroh
100 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
70 g
lieskové oriešky
500 g
slivky
1 ks
bielok
30 g
lieskové oriešky

postup

1.
Na prípravu cesta ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich varíme domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a na jemnom strúhadle nastrúhame.
2.
V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej a zemiaky a ručne vypracujeme dohladka.
3.
Na prípravu náplne v mise zmiešame mak s cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a žĺtok a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
4.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik (50x35 cm). Náplň nanesieme na cesto, rovnomerne rozotrieme a posypeme nasekanými orechmi. Plát pozdĺžne rozkrojíme a oba diely zavinieme. Jeden plát stočíme do slimáka a umiestnime do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhý zavinutý plát obtočíme okolo prvého. Do medzier naukladáme očistené polovičky sliviek reznou stranou nadol. Povrch potrieme bielkom a posypeme nasekanými orieškami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 60 minút.
5.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.