Pridať recept

Grilované Tofu s mandľovými lupienkami

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
syr Tofu
ks
korenie na syr
ks
olivový olej
ks
mandľové lupienky
ks
vňať z mladej cibuľky
2 strúčiky
prelisovaný cesnak
ks
majolenka alebo tatárska omáčka Hellmanns

postup

Syr Tofu sa dá pripraviť tak, že Vám naozaj zachutí. Stačí ho okoreniť, posypať mandľovými lupienkami, zabaliť do alobalu a dať na gril. Výborná a zdravá pochúťka!

1.
Syr Tofu vyberieme z vody a scedíme. Nakrájame na plátky a osušíme. Do misky nalejeme trochu olivového oleja, pridáme korenie na syr, prelisovaný cesnak a mandľové lupienky. Všetko dobre premiešame.
 
2.
Do tejto okorenenej zmesi namočíme nakrájané plátky syra Tofu a necháme chvíľu odstáť.
3.
Medzitým si z alobalu vystrihneme 2 obdĺžniky, do každého naložíme vedľa seba potreté kúsky syra, pridáme mandľové lupienky, hore a na bokoch alobal dobre spojíme, aby nám zmes nevytekala a grilujeme cca 8-10 minút.
4.
Hneď servírujeme, môžeme pridať nakrájanú vňať z mladej cibuľky a dochutiť tatárskou omáčkou alebo majolenkou Hellmanns. A samozrejme celozrnné pečivo alebo chlebík k tomu. Dobrú chuť prajem!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať