Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slivkové knedle z odpaľovaného cesta plnené nutelou

ingrediencie

1/2 liter
mlieko
6 PL
cukor
250 g
špaldová hladká múka
2 ks
vajce
100 g
maslo
ks
nutela

postup

1.
Mlieko s cukrom privedieme do bodu varu a primiešame postupne múku.
3.
Do hmoty pridáme 2 vajcia a toľko múky aby nám vzniklo kompaktné nelepivé cesto.
5.
cesto rozdelíme na menšie kusy a rozvaľkáme ho. Pokrájame na cca 7 cm štvorčeky (záleží od veľkosti slivky) a obalíme slivku.
6.
Takto prichystané slivky potom hádžeme do vody a varíme dovtedy, kým všetky nevyplávajú na povrch.
7.
Na záver polejeme všetky gule roztopeným maslom a podávame s posypaným kakaom a práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.