Pridať recept

Ovocné nanuky (nie len) pre deti

ingrediencie

100 g
jahody
1 ks
banán
4 lístky
verbena
1 lístok
bazalka
5 lístky
damascénskej ruže
hrstí
domáce maliny a čučoriedky

postup

Ovocných drení a nanukov sa nikdy neprejem. Sú pre mňa lepšie ako smotanová zmrzlina s orieškami. Zmrazené rozmixované ovocné drene, vlastne – zostatky zo smoothies z lesného, záhradného alebo iného ovocia. Spolu s vňaťami, bylinkami, šťavou z kokosového orecha, citrusov tvoria osviežujúcu vitamínovú bombu.

Pre tentokrát som spravila nanuk s ružovými lupienkami. Ako pre princeznú. Veď naše deti princeznami sú a zaslúžia si len to najlepšie. Hoci to najmenšie si o zmrzline môže zatiaľ len snívať, hoci by bola aj takáto zdravá. Ružové lupienky sú plné éterického oleja. Ak nie sú striekané, sú jedlé a používala som ich dávnejšie obalené jemným cukrom na ozdobu slávnostných toriet. Kamarátka Olinka ma nezastihla doma a tieto damascénske ruže mi nechala a tak som ich lupienky skúsila zmraziť. Táto ruža je špecifická svojím pozitívnym účinkom ..dostanete ju aj v drogérii ako „ružovú vodu“, rozprášená je úžasne upokojujúca na pleť a vlasy. Využíva sa v kozmetike, no na Balkáne ju pridávajú aj do sladkej špeciality – ružového lukumu.

1.

Ingrediencie vymixujte na hladkú kašu a nalejte do formičiek na nanuky. Vložte do mrazničky a po cca polhodine do formičiek vložte plastové, alebo drevené paličky aby sa mohli nanuky vytiahnuť. A teda – hlavne držať :) Tento voňavý zmizol hneď :) Tá ruka pustila až prázdnu paličku :)

 
2.

Ingrediencie na iné nanuky - 1 Banán, celé mango, 1 ČL baobabového prášku ( alebo citrónovej šťavy), medovka - 1 Jablko, za hrsť čučoriedok, 1 PL medu z facélie - 500g Jahôd, 3 cm stonkového zeleru, 3 lístky bazalky, polovica avokáda

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať