Pridať recept

Portobello so zemiakmi ako teplý šalát či príloha

Portobello so zemiakmi ako teplý šalát či príloha
Zdroj: Henrieta Peskovicova

ingrediencie

1 ks
portobello
3 ks
stredné, uvarené zemiaky
1 ks
kápia
1 hrsť
špenát
podľa chuti
cesnak, zmes korenia z byliniek, lupienková morská soľ
trochu
kokosový tuk alebo olivový olej

postup

Toto jedlo je hotové za 10 minút a chutí ešte oveľa dlhšie ako jeho príprava. Jednoduché, čisté chute, ktoré si môžete vyskladať podľa ľubovôle. Obed, olovrant, príloha, večera...

Portobello alebo šampiňóny, hliva ustricová, schitake..akékoľvek huby, dokonca aj sírovec sa na toto jedlo hodí. Nakoniec tie zemiaky by ste mali mať uvarené, aby ste obed stihli pripraviť do 10 minút, ale ak máte tekvicu, použijete ju ako náhradu a dokonca dostanete jedlo bez škrobov a minerálovo viac hodnotné. Špenát môžete nahradiť mangoldom, červenú papriku inou farbou alebo paradajkou. A na koreninové zmesi mám šťastie. Od jednej firmy z Česka som dostala balík plný rôznych odtieňov chutí a vôní. Mojím obľúbeným je korenie s medvedím cesnakom. Zmenou korenín môžete dosiahnuť rôzne chute aj pri rovnakých ingredienciách. :)

TIP: Ak do tohto jedla použijete paradajky, odporúčam masívne a šťavnaté vinohradnícke. To sú práve tie obrovské. V takomto prípade paradajky spracujte pred zemiakmi v inej panvici a vmiešajte ich až spolu so špenátom. 

 

1.

Na horúcu panvicu dajte kokosový tuk a nakrájané zemiaky (uvarené), ja som použila aj so šupkou. Keď sa na nich spraví chrumkavá krusta, pridajte kápiu nakrájanú na kocky alebo pásiky, huby a cesnak nasekaný, alebo pretlačený.

 
2.

Premiešajte a pridajte bylinkové korenie, alebo čerstvé bylinky ak máte. Až na záver pridajte za hrsť krehkého špenátu a premiešajte. Odstavte z ohňa, špenát stačí len nechať prejsť teplom.

3.

Na tanieri môžete pridať aj menšie čerstvé špenátové lístky. K tomuto šalátu sa skvelo hodí omeleta, alebo aj bryndzový dresing. (nájdete v mojich receptoch :) ) Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Russian traditional salad in glass bowl decorated with Cherry tomatoes and fresh green parsley.
Toto sú účinky konzumácie zemiakového šalátu. Takto reaguje telo!
Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez zemiakového šalátu. Hoci sa najčastejšie konzumuje na Veľkú Noc,...
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Už to robiť nikdy nebudete, musím sa s vami podeliť
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Nerobte to, radí skúsená kuchárka! Tento geniálny TRIK takmer nikto nepoužíva a to je škoda
Šúpanie zemiakov budete odteraz považovať za úplne zbytočné! Ak dnes pripravujete sviatočný zemiakový...
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Zemiakový šalát je veľkonočná klasika, ktorá nebude chýbať na sviatočnom stole. Naopak, môžete očakávať,...
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Pre mnohých je zemiakový šalát kráľovnou veľkonočného stola. Často ho na sviatky pripravujeme veľa a veľa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...