Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slivkové knedle

3
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
zemiaky uvarene v šupke
300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
ks
soľ
400 g
slivky
1 ks
tvaroh hrudkovany
ks
škorica, páškový cukor
125 g
maslo

postup

Slivkové knedle, tradičné. Robievam ich so strúhankou, tentokrát sú s tvarohom

1.
Zemiaky očistíme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ, múku a vajce. Vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky. Na každý kúsok dáme slivku.
2.
Vyformujeme guľky. Tie dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou.
3.
Keď gule vyplávajú na povrch, tak ich vyberieme. Keď sú ešte teplé, pridáme maslo, posypeme cukrom, škoricou a rozdrobíme tvaroh.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.