Fotorecept: Slivkové knedle
3
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
zemiaky uvarene v šupke
300
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
ks
soľ
400
g
slivky
1
ks
tvaroh hrudkovany
ks
škorica, páškový cukor
125
g
maslo
postup
Slivkové knedle, tradičné. Robievam ich so strúhankou, tentokrát sú s tvarohom
1.
Zemiaky očistíme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ, múku a vajce. Vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky. Na každý kúsok dáme slivku.
3.
Keď gule vyplávajú na povrch, tak ich vyberieme. Keď sú ešte teplé, pridáme maslo, posypeme cukrom, škoricou a rozdrobíme tvaroh.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.