Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový koláč so slivkami

30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka špeciál
220 g
palmarín
150 g
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
1 ks
vajce
1 PL
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
citrónová kôra
kakao
slivkový lekvár

Tvarohová plnka:

500 g
mäkký tvaroh bez hrudiek
2 ks
vajcia
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
solamyl
práškový cukor
slivky

postup

Koláčik je vhodný na nedeľu ku kávičke.

1.
Cesto: preosiatu múku s práškom do pečiva, palmarínom, práškovým cukrom, vajíčkom, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mliekom zmiesime na hladké cesto. 2/3 zostanú svetlé, do 1/3 pridáme kakao a odložíme do mrazničky.
2.
Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s vajíčkami, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom podľa chuti, postrúhanou citrónovou kôrou a solamylom.
3.
Bledé cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech s vyššími okrajmi. Rozmer 30x40 cm. Potrieme slivkovým lekvárom. Rozotrieme tvarohovú plnku, umyté slivky pokrájame na štvrtiny a kladieme šupkou dolu na tvarohovú plnku. Slivky môžu byť čerstvé, mrazené, kompót, aké máte k dispozícii. Tmavé cesto vyberieme z mrazničky a postrúhame na celý povrch.
4.
Upečieme pri teplote 180°C 30 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...