Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový koláč so slivkovými ružami

12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
3 PL
práškový cukor
170 g
maslo (hera)
3 ks
zltky

Tvarohová plnka:

500 g
jemný tvaroh bez hrudiek
7 PL
práškový cukor
3 ks
bielky
2 ks
zltky
1 PL
solamyl
1 balíček
vanilkový cukor
8 ks
čerstvé slivky

postup

Výborný koláčik, ktorý upúta už na pohľad!

1.
Cesto: múku, práškový cukor, maslo a žĺtky vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
2.
Tvarohová plnka: polovicu práškového cukru, žĺtky a vanilkový cukor vymiešame mixérom, zamiešame solamyl a bielkový sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru. Najskôr vyšľaháme bielky a po troche zašľaháme cukor.
3.
Cesto vyberieme a rozvaľkáme a prenesieme do vymastenej tortovej formy, priemer 26 cm, popicháme vidličkou. Dáme predpiecť na 10 minút do rúry na 180°C. Vyberieme, rozotrieme tvarohovú plnku.
4.
Slivky umyjeme, osušíme a narežeme do špirály ostrým nožom v uhle okolo kôstky. Kôstku vyberieme a vytvoríme ruže. Položíme na tvarohovú plnku a dopečieme. Teplota 180°C 30 minút.
5.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme, vyberieme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?