Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce rožky

20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
múka hladká
1 kocka
čerstvé droždie
650 ml
vlažné mlieko
2 ČL
soľ
1 ČL
cukor
žĺtok na potretie

postup

2.
Do misky si preosejem múku, pridám mlieko, soľ a kvások. Zahnetiem cesto. Cesto by malo byť hustejšie.
4.
a poriadne ho prehnetiem, ako cesto na rezance, aspoň 3-4 minútky,
6.
Cesto vložím naspäť do misky a nechám ho na teplom mieste vykysnuť tak, aby zdvojnásobilo svoj objem.
9.
Z každej urobím guľku a nechám 20 min. zakryté podkysnuť.
10.
Potom každú guľku vyvaľkám do oválu na tenko a zrolujem do rolky
12.
zakryjem celofánom a nechám ešte podkysnuť aspoň 15-20 min. Potom potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem. Pečiem 12-15 min pri 200-220 °C, podľa typu rúry. Po upečení vyložím na mriežku a nechám vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.