Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Poschodová vianočka

15
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kocka
droždia
80 g
cukor
soli
250 g
hladká múka špeciál
250 g
polohrubá múka
1 ks
vanilkový cukor
kôra z citróna
200 ml
vlažného mlieka
1 ks
vaječný bielok
100 g
rozpustené maslo

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások - droždie + teplé mlieko + trocha cukru. Necháme chvíľu kvasiť, kým sa nevytvorí pena na vrchu.
2.
V druhej miske si zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a citronovú koru. Všetko dobre spolu premiešame. Pridáme hotový kvások, zvyšok mlieka, žltka a rozpustené maslo. Všetky suroviny dobre vymiesime kým nám nezvykne hotové cesto. Cesto necháme ešte podkysnúť na teplom mieste hodinu, hodinu a pol.
3.
Keď je cesto poriadne vykysnuté , vyklopíme na ho drevenú dosku. Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí, z ktorých vytvoríme šúľočky. Z nich budeme zaplietať vianočku. Na spodnú časť idú 4 rolky, na strednú 3 rolky a na vrchnú dve. Na internete sú videá ako rolky zapliesť. Spodná časť sa prekladá, stredná sa pletie ako obyčajný vrkoč, a vrchné dve sa len stočia.
4.
Vianočku potrieme bielkom a dáme piecť na 180 stupnov, po piatich minútach znížime teplotu na 150 a pečieme ešte asi 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.