Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hnietený jablkový koláč

60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
mlieko
2 ks
vajce
1 kg
postrúhané jablká
1 ks
vanilkový cukor
kryštálový cukor
škorice

postup

1.
Do misky dáme múku, prášok do pečiva, cukor a maslo . Premiešame a pridáme vajíčka a 2 PL lyžice mlieka. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti.
2.
Jeden diel vyvaľkáme / podľa veľkosti plechu / a prenesieme na plech, na ktorom máme papier na pečenie.
3.
Na cesto rovnomerne rozložíme postrúhané jablká. Posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta.
4.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista. Po vybratí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Ja som ozdobila mätou. Prajem dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...