Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hnietený jablkový koláč

60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
mlieko
2 ks
vajce
1 kg
postrúhané jablká
1 ks
vanilkový cukor
kryštálový cukor
škorice

postup

1.
Do misky dáme múku, prášok do pečiva, cukor a maslo . Premiešame a pridáme vajíčka a 2 PL lyžice mlieka. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti.
2.
Jeden diel vyvaľkáme / podľa veľkosti plechu / a prenesieme na plech, na ktorom máme papier na pečenie.
3.
Na cesto rovnomerne rozložíme postrúhané jablká. Posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta.
4.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista. Po vybratí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Ja som ozdobila mätou. Prajem dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...