Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hnietený jablkový koláč

60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
mlieko
2 ks
vajce
1 kg
postrúhané jablká
1 ks
vanilkový cukor
kryštálový cukor
škorice

postup

1.
Do misky dáme múku, prášok do pečiva, cukor a maslo . Premiešame a pridáme vajíčka a 2 PL lyžice mlieka. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti.
2.
Jeden diel vyvaľkáme / podľa veľkosti plechu / a prenesieme na plech, na ktorom máme papier na pečenie.
3.
Na cesto rovnomerne rozložíme postrúhané jablká. Posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta.
4.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista. Po vybratí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Ja som ozdobila mätou. Prajem dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...