Pridať recept

Hruškový koláč s karamelom

ingrediencie

150 g
hladká múka špeciál
150 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
200 g
jemný tvaroh
2 ČL
prášok do pečiva
250 ml
plnotučné mlieko
100 g
maslo
3 ks
hrušky (na povrch)
1 ks
citrón

Karamel:

100 g
kryštálový cukor
2 PL
plnotučné mlieko
1 PL
maslo

postup

Výborná kombinácia tvarohu, hrušiek a karamelu.

1.

Cesto: maslo rozpustíme a vychladíme, vlejeme do nádoby, postupne pridáme vajce, cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, tvaroh a vyšľaháme na najnižšom stupni dohladka. Formu s vyšším okrajom priemer 30 cm (môže byť aj menšia) vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto.

 
2.

Hrušky očistíme, nakrájame na tenké plátky, položíme na cesto a celý povrch pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme pri teplote 180°C asi 50 minút. Necháme vychladnúť.

3.

Karamel: cukor upálime na karamel, pridáme mlieko a maslo a rozmiešame. Karamelom polejeme vychladnutý koláč. Ak je hustý, trochu ho nahrejeme. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať