Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová krémová polievka

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
tekvica
20 g
masla
1/2 ks
stredné cibule
1 štipka
mleté biele korenie
1 strúčik
soľ
900 ml
voda
80 ml
smotana na varenie
1 štipka
mletý zázvor

postup

Tekvicu sa dá jesť nielen počas jeseň, ale aj v zime. Veľmi chutná.

1.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme tekvicové jadierká a nakrájame na kocky. Maslo roztopíme v hrnci. Ošúpeme cibuľu, nakrájame na kocky, popražíme na masle, potom osolíme a dáme mleté biele korenie. Hneď pridáme tekvicu, a pridáme toľko vodu, koľko zakryje tekvicu. Varíme, dokiaľ nebude tekvica mäkká. To trvá asi 25 minút. Rozmixujeme, medzitým pridáme smotanu na varenie, ochutíme mletým zázvorom. Dáme naspäť na sporák, kde privedieme do varu. Servírujeme praženou tekvicou jadierkom a strúhaným syrom. Môžeme pridať aj hrianku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...