Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová krémová polievka

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
tekvica
20 g
masla
1/2 ks
stredné cibule
1 štipka
mleté biele korenie
1 strúčik
soľ
900 ml
voda
80 ml
smotana na varenie
1 štipka
mletý zázvor

postup

Tekvicu sa dá jesť nielen počas jeseň, ale aj v zime. Veľmi chutná.

1.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme tekvicové jadierká a nakrájame na kocky. Maslo roztopíme v hrnci. Ošúpeme cibuľu, nakrájame na kocky, popražíme na masle, potom osolíme a dáme mleté biele korenie. Hneď pridáme tekvicu, a pridáme toľko vodu, koľko zakryje tekvicu. Varíme, dokiaľ nebude tekvica mäkká. To trvá asi 25 minút. Rozmixujeme, medzitým pridáme smotanu na varenie, ochutíme mletým zázvorom. Dáme naspäť na sporák, kde privedieme do varu. Servírujeme praženou tekvicou jadierkom a strúhaným syrom. Môžeme pridať aj hrianku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...