Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová krémová polievka

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
tekvica
20 g
masla
1/2 ks
stredné cibule
1 štipka
mleté biele korenie
1 strúčik
soľ
900 ml
voda
80 ml
smotana na varenie
1 štipka
mletý zázvor

postup

Tekvicu sa dá jesť nielen počas jeseň, ale aj v zime. Veľmi chutná.

1.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme tekvicové jadierká a nakrájame na kocky. Maslo roztopíme v hrnci. Ošúpeme cibuľu, nakrájame na kocky, popražíme na masle, potom osolíme a dáme mleté biele korenie. Hneď pridáme tekvicu, a pridáme toľko vodu, koľko zakryje tekvicu. Varíme, dokiaľ nebude tekvica mäkká. To trvá asi 25 minút. Rozmixujeme, medzitým pridáme smotanu na varenie, ochutíme mletým zázvorom. Dáme naspäť na sporák, kde privedieme do varu. Servírujeme praženou tekvicou jadierkom a strúhaným syrom. Môžeme pridať aj hrianku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...