Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová krémová polievka

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
tekvica
20 g
masla
1/2 ks
stredné cibule
1 štipka
mleté biele korenie
1 strúčik
soľ
900 ml
voda
80 ml
smotana na varenie
1 štipka
mletý zázvor

postup

Tekvicu sa dá jesť nielen počas jeseň, ale aj v zime. Veľmi chutná.

1.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme tekvicové jadierká a nakrájame na kocky. Maslo roztopíme v hrnci. Ošúpeme cibuľu, nakrájame na kocky, popražíme na masle, potom osolíme a dáme mleté biele korenie. Hneď pridáme tekvicu, a pridáme toľko vodu, koľko zakryje tekvicu. Varíme, dokiaľ nebude tekvica mäkká. To trvá asi 25 minút. Rozmixujeme, medzitým pridáme smotanu na varenie, ochutíme mletým zázvorom. Dáme naspäť na sporák, kde privedieme do varu. Servírujeme praženou tekvicou jadierkom a strúhaným syrom. Môžeme pridať aj hrianku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...