Pridať recept

Tekvicová polievka

ingrediencie

1 ks
tekvica
1 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
3 PL
maslo
100 ml
33% smotana
ks
kari korenie
ks
biele korenie
ks
strúhaný muškátový oriešok
ks
soľ
ks
citrón
ks
tekvicový olej
ks
tekvicové semienka
ks
čerstvý tymián

postup

1.
Cibuľu, cesnak a zemiak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Z tekvice odstránime semienka a nakrájame ju tiež na menšie kocky – niektoré druhy tekvice nie je potrebné ani ošúpať, stačí poriadne umyť. Na masle opečieme nakrájanú tekvicu, zemiak, cibuľu a cesnak. Podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ tekvica nezmäkne. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, dolejeme vodou a necháme zovrieť. Na miernom plameni varíme cca 15 minút.
Tekvicová polievka
Tekvicová polievka
Zdroj: janapagacova
 
2.
Dochutíme kari korením, bielym korením, troškou nastrúhaného muškátového orieška, pár kvapkami citróna a posolíme. Olúpané tekvicové jadierka opečieme nasucho na panvici. Polievku na tanieri posypeme opečenými tekvicovými semienkami, čerstvým tymiánom a pokvapkáme tekvicovým olejom. Prípadne môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať