Pridať recept

Francúzske (fake)zemiaky ;)

4
porcie
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky
2 ks
väčšie paradajky
2 ks
papriky
2 ks
vajcia
1 ks
dobrá klobása
1 ks
mozzarella
ks
soľ

postup

Čo uvariť, keď nemáte takmer všetky ingrediencie na fr. zemiaky? No predsa to, čo chladnička dá, alebo nezdravo-zdravšia verzia :D Dobrú chuť!

1.
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kolieska, dáme ich do hrnca s posolenou vodou a privedieme do varu. Cca 5-10min povaríme na miernejšom ohni.
 
2.
Zeleninu si nakrájame na pásiky, rovnako aj klobásku si nakrájame na kolieska.
3.
Pripravíme si plech, na spodok nasypeme uvarené zemiaky (trochu si necháme). Posypeme paprikou, paradajkami, klobáskou a mozzarellou. Na túto zmesku dáme zemiaky, ktoré zostali a opäť postup opakujeme. Nasypeme papriku, paradajky, klobásku, mozzarellu. Nakoniec na zmes rozbijeme dve vajcia.
4.
Pečieme 45min pri 180km/h ;) Ja som to najskôr piekol asi 40min zakryté alobalom, a nakoniec som to päť minút dopekal odokryté. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
menthol333
2.1.2019 10:52 | |
+3 -5
Pečieme 45min pri 180km/h ;) Ja som to najskôr piekol asi 40min zakryté alobalom, a nakoniec som to päť minút dopekal odokryté. Dobrú chuť.................tak pri takej rýchlosti 180km/h ešte aj zemiaky piecť :)...wau :))....super kuchár :))
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...