Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečená cuketa na tymiane s grilovaným hermelínom

ingrediencie

1 kg
biela cuketa
1 PL
tymian
ks
olivový olej
ks
soľ
3 ks
hermelín
3 KL
mletá sladká červená paprika

postup

1.
Tekvicu zbavíme šupky, vydlabeme vnútro a zvyšok nakrájame na kocky.
2.
všetko dáme do misy a polejeme olivovým olejom a posypeme tymianom.
3.
Premiešame ešte so sladkou mletou červenou paprikou a rozložíme na plech.
4.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 40-50 minút (za občasného premiešania).
5.
Potom, keď už bude cuketa takmer hotová, dáme na plech 3 hermelíny a necháme ugrilovať cca 5-7 minút.
6.
Podávame teplé (napr. s čili alebo brusnicovu omáčkou). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.