Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicovica

4
porcie
3000
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica
5 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
2 ks
rôzne klobásy
soľ podla chuti
korenie podľa chuti
150 g
smotany na varenie
750 ml
voda
ocot podľa chuti
1 PL
masti
1 ks
mrkva
5 strúčikov
cesnak

postup

Túto polievku varievam pravidelne na jeseň, keď mi začínajú dozrievať tekvice. Je variabilná a podobná kapustnici. Môže sa do nej pridať štipľavá paprika, huby, sušené slivky a podobne.

1.
Na troche masti som si orestovala nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak.
2.
Pridala som na polkolieska nakrájané rôzne klobásy. Zaliala som vriacou vodou a nechala variť.
3.
Počas varenia som si nastrúhala očistenú a od semienok vydlabanú tekvicu. Očistila som si zemiaky a nakrájala na kocky. Pridala som zeleninu do vriacej polievky. Okorenila, dosolila a varila do mäkka.
4.
Pred dovarením som ochutila octom, smotanou a nechala prejsť varom.
5.
Podávala som s kopčekom kyslej smotany a vetvičkou čerstvého kôpru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.