Tekvicovica
4
porcie
3000
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica
5
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
2
ks
rôzne klobásy
ks
soľ podla chuti
ks
korenie podľa chuti
150
g
smotany na varenie
750
ml
voda
ks
ocot podľa chuti
1
PL
masti
1
ks
mrkva
5
strúčikov
cesnaku
postup
Túto polievku varievam pravidelne na jeseň, keď mi začínajú dozrievať tekvice. Je variabilná a podobná kapustnici. Môže sa do nej pridať štipľavá paprika, huby, sušené slivky a podobne.
1.
Na troche masti som si orestovala nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak.
2.
Pridala som na polkolieska nakrájané rôzne klobásy. Zaliala som vriacou vodou a nechala variť.
3.
Počas varenia som si nastrúhala očistenú a od semienok vydlabanú tekvicu. Očistila som si zemiaky a nakrájala na kocky. Pridala som zeleninu do vriacej polievky. Okorenila, dosolila a varila do mäkka.
4.
Pred dovarením som ochutila octom, smotanou a nechala prejsť varom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.