Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžový šalát s mungo fazuľkami

2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ryža Natural
50 g
mungo fazuľky
1 ks
mrkva
1 ks
jablko
1 ČL
med
1 ČL
bylinková soľ
1 ČL
estragón
3 PL
olivový olej
1 PL
biely balzamikový ocot

postup

Jednoduchý šalát vhodný ako hlavné jedlo

1.
Mungo fazuľky na hodinu namočíme do vody. Vodu zlejeme pridáme ryžu a zalejeme 400 ml vriacej vody. Osolíme a necháme na miernom ohni variť asi 30-40 minút až je ryža uvarená.
2.
Bylinkovú soľ môžeme použiť kupovanú alebo si ju pripravíme doma. Hrubozrnú morskú soľ v mažiari trochu rozotrieme pridáme sušenú petržlenovú vňať, celerovú vňať, kmín, tymián... prípadne akúkoľvek inú kombináciu.
3.
Uvarenú ryžu a mungo necháme vychladnúť. Mrkvu a jablko nastrúhame na hrubo.
4.
zmiešame med, ocot, olej a túto zálievku vylejeme na šalát, osolíme bylinkovou soľou, pridáme estragón. Šalát necháme aspoň 30 minút odležať.
5.
šalát môžeme podávať ako prílohu k mäsu ale vhodný je aj ako hlavné jedlo... ryžu natural môžete vymeniť za akúhoľvek inú ryžu
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...