Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžový šalát s mungo fazuľkami

2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ryža Natural
50 g
mungo fazuľky
1 ks
mrkva
1 ks
jablko
1 ČL
med
1 ČL
bylinková soľ
1 ČL
estragón
3 PL
olivový olej
1 PL
biely balzamikový ocot

postup

Jednoduchý šalát vhodný ako hlavné jedlo.

1.

Mungo fazuľky na hodinu namočíme do vody. Vodu zlejeme pridáme ryžu a zalejeme 400 ml vriacej vody. Osolíme a necháme na miernom ohni variť asi 30-40 minút až je ryža uvarená.

2.

Bylinkovú soľ môžeme použiť kupovanú alebo si ju pripravíme doma. Hrubozrnú morskú soľ v mažiari trochu rozotrieme pridáme sušenú petržlenovú vňať, celerovú vňať, kmín, tymián... prípadne akúkoľvek inú kombináciu.

3.

Uvarenú ryžu a mungo necháme vychladnúť. Mrkvu a jablko nastrúhame na hrubo.

4.

Zmiešame med, ocot, olej a túto zálievku vylejeme na šalát, osolíme bylinkovou soľou, pridáme estragón. Šalát necháme aspoň 30 minút odležať.

5.

Šalát môžeme podávať ako prílohu k mäsu ale vhodný je aj ako hlavné jedlo...Ryžu natural môžete vymeniť za akúhoľvek inú ryžu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...