Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžový šalát s mungo fazuľkami

2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ryža Natural
50 g
mungo fazuľky
1 ks
mrkva
1 ks
jablko
1 ČL
med
1 ČL
bylinková soľ
1 ČL
estragón
3 PL
olivový olej
1 PL
biely balzamikový ocot

postup

Jednoduchý šalát vhodný ako hlavné jedlo

1.
Mungo fazuľky na hodinu namočíme do vody. Vodu zlejeme pridáme ryžu a zalejeme 400 ml vriacej vody. Osolíme a necháme na miernom ohni variť asi 30-40 minút až je ryža uvarená.
2.
Bylinkovú soľ môžeme použiť kupovanú alebo si ju pripravíme doma. Hrubozrnú morskú soľ v mažiari trochu rozotrieme pridáme sušenú petržlenovú vňať, celerovú vňať, kmín, tymián... prípadne akúkoľvek inú kombináciu.
3.
Uvarenú ryžu a mungo necháme vychladnúť. Mrkvu a jablko nastrúhame na hrubo.
4.
zmiešame med, ocot, olej a túto zálievku vylejeme na šalát, osolíme bylinkovou soľou, pridáme estragón. Šalát necháme aspoň 30 minút odležať.
5.
šalát môžeme podávať ako prílohu k mäsu ale vhodný je aj ako hlavné jedlo... ryžu natural môžete vymeniť za akúhoľvek inú ryžu
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...