Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenová kaša s ovocím

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
Lagris pšeno
800 ml
mlieko
120 g
med
200 g
višne bez kôstok
100 g
kryštálový cukor
ks
med
ks
mletá škorica
ks
opražené lupienky mandlí

postup

1.
Pšeno sparíme – vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
2.
Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
3.
Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.
4.
Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.