Pridať recept

FOTORECEPT: Jemné mrkvové žemličky

9
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
strúhaná mrkva
550 g
múka hladká
1 ks
vajce
100 ml
olej
2 ČL
soľ
1 ČL
cukor
ks
žltko na potretie
1/2 kocka
droždie
150 ml
mlieko

postup

1.
Mrkvu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a klasickým spôsobom vypracujeme cesto z uvedených surovín.Po vypracovaní necháme vykysnúť,aby cesto znásobilo svoj objem na teplom mieste.ked cesto vykysne na jemne pomúčenej doske ho prehnetieme.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Zdroj: anka813
 
2.
Rozdelíme na 9 rovnakých častí a urobíme guľky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Zdroj: anka813
3.
Guľky uložíme na pomastený plech.Rúru zapneme na 200 °C a zatiaľ žemličky podkysnú.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Zdroj: anka813
4.
Potom žemličky narežeme a potrieme žltkom.Upečieme do zlatista asi 20 min na 180°C.Pred vložením do rúry teplotu znížime z 200°C.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Zdroj: anka813
5.
Po upečení necháme vychladiť na mriežke.Dobrú chuť.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Fotorecept:Jemné mrkvové žemličky.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať