Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvové fašírky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
mrkva
1 ks
uvarený karfiol
1 hrsť
ovsené vločky
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce
majorán
strúhanka
zeleninový vývar

postup

1.
Najprv dáme do misky ovsené vločky a zalejeme ich vývarom, príp. vodou alebo vodou s bujónom. Tekutiny netreba veľa, len aby boli namočené a nabobtnali trochu.
2.
Mrkvu nastrúhame, pridáme roztlačené karfiolové ružičky, ovsené vločky zbavené prebytočnej tekutiny, nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a vajce, ochutíme soľou a majoránkou. Keď je zmes hustá, pridáme trochu vývaru, v ktorom boli namočené vločky, ak je riedka, pridáme ešte vločky alebo strúhanku. Premiešame.
3.
Z masy formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zeleninovým šalátom, ale výborné boli aj k prívarku. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...