Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvové fašírky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
mrkva
1 ks
uvarený karfiol
1 hrsť
ovsené vločky
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce
majorán
strúhanka
zeleninový vývar

postup

1.
Najprv dáme do misky ovsené vločky a zalejeme ich vývarom, príp. vodou alebo vodou s bujónom. Tekutiny netreba veľa, len aby boli namočené a nabobtnali trochu.
2.
Mrkvu nastrúhame, pridáme roztlačené karfiolové ružičky, ovsené vločky zbavené prebytočnej tekutiny, nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a vajce, ochutíme soľou a majoránkou. Keď je zmes hustá, pridáme trochu vývaru, v ktorom boli namočené vločky, ak je riedka, pridáme ešte vločky alebo strúhanku. Premiešame.
3.
Z masy formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zeleninovým šalátom, ale výborné boli aj k prívarku. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...