Pridať recept

Mrkvové fašírky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
mrkva
1 ks
uvarený karfiol
1 hrsť
ovsené vločky
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
ks
majorán
ks
strúhanka
ks
zeleninový vývar

postup

1.
Najprv dáme do misky ovsené vločky a zalejeme ich vývarom, príp. vodou alebo vodou s bujónom. Tekutiny netreba veľa, len aby boli namočené a nabobtnali trochu.
 
2.
Mrkvu nastrúhame, pridáme roztlačené karfiolové ružičky, ovsené vločky zbavené prebytočnej tekutiny, nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a vajce, ochutíme soľou a majoránkou. Keď je zmes hustá, pridáme trochu vývaru, v ktorom boli namočené vločky, ak je riedka, pridáme ešte vločky alebo strúhanku. Premiešame.
Mrkvové fašírky
Mrkvové fašírky
Zdroj: angelheart_2
3.
Z masy formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zeleninovým šalátom, ale výborné boli aj k prívarku. Dobrú chuť.
Mrkvové fašírky
Mrkvové fašírky
Zdroj: angelheart_2
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.