Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvové fašírky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
mrkva
1 ks
uvarený karfiol
1 hrsť
ovsené vločky
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce
majorán
strúhanka
zeleninový vývar

postup

1.
Najprv dáme do misky ovsené vločky a zalejeme ich vývarom, príp. vodou alebo vodou s bujónom. Tekutiny netreba veľa, len aby boli namočené a nabobtnali trochu.
2.
Mrkvu nastrúhame, pridáme roztlačené karfiolové ružičky, ovsené vločky zbavené prebytočnej tekutiny, nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a vajce, ochutíme soľou a majoránkou. Keď je zmes hustá, pridáme trochu vývaru, v ktorom boli namočené vločky, ak je riedka, pridáme ešte vločky alebo strúhanku. Premiešame.
3.
Z masy formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zeleninovým šalátom, ale výborné boli aj k prívarku. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...