Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvová torta

12
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
1 šálka
cukor hnedý
1/2 šálka
olej
2 šálky
múka polohrubá
1 cl
soda bicarbona
1 ks
prášok do pečiva
1 cl
mletá škorica
1/2 šálka
mleté orechy
3 šálky
nastrúhaná mrkva
1 hrsť
hrozienka

Plnka:

500 ks
tučný tvaroh
400 ks
kyslá smotana
2 ks
vanilkový cukor
1 PL
cukor, podľa chuti

postup

Výborná šťavnatá torta, ktorú môžete upiecť aj ako koláč na plech.

1.

Celé vajcia a cukor mixujeme do peny aspoň 10 minút, potom pridáme olej, všetky sypké suroviny, okrem mrkvy, zmiešame spolu a pridáme k vajíčkam, premiešame už len varechou, nakoniec pridáme mrkvu.

2.

Premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme na 170°C 45-50 minút.

3.

Tvaroh a kyslú smotanu zmiešame a dochutíme vanilkovým a práškovým cukrom. Korpus rozrežeme na 3 časti, naplníme plnkou a aj celú tortu potrieme plnkou, necháme v chlade odležať.

4.

Z marcipánu vytvarujeme mrkvičky, vymodelujeme zajačikov a ozdobíme tortu.

5.

Mrkvový korpus je vďaka mrkve dosť sladký, výborne sa tak dopĺňa s tvarohovou plnkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.