Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Panna cotta s čokoládou

ingrediencie

1 ks
panna cotta Dolcela
400 ml
mlieko
40 kg
cukor
100 g
čokoláda
200 ml
smotana na varenie
1 ks
smotana na šľahanie
125 ml
mlieko
maliny
čokoláda

postup

1.
Zmiešame Dolcela panna cottu s cukrom a niekoľkými lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, zložíme z ohňa a pridáme pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
2.
Na spodok pohárov (4 ks) dáme zopár malín, na ne nalejeme horúcu panna cottu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
3.
Pripravíme si čokoládovú polevu ganache. Smotanu na varenie privedieme do varu, pridáme nakrájanú čokoládu a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa krém.
4.
Ganache nalejeme na panna cottu a dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín a medzitým si pripravíme šľahačku.
5.
Vychladený dezert ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou a malinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...