Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Panna cotta s čokoládou

ingrediencie

1 ks
panna cotta Dolcela
400 ml
mlieko
40 kg
cukor
100 g
čokoláda
200 ml
smotana na varenie
1 ks
smotana na šľahanie
125 ml
mlieko
maliny
čokoláda

postup

1.
Zmiešame Dolcela panna cottu s cukrom a niekoľkými lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, zložíme z ohňa a pridáme pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
2.
Na spodok pohárov (4 ks) dáme zopár malín, na ne nalejeme horúcu panna cottu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
3.
Pripravíme si čokoládovú polevu ganache. Smotanu na varenie privedieme do varu, pridáme nakrájanú čokoládu a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa krém.
4.
Ganache nalejeme na panna cottu a dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín a medzitým si pripravíme šľahačku.
5.
Vychladený dezert ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou a malinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...