Pridať recept

FOTORECEPT: Šišky

ingrediencie

500 g
hladká múka
3 ks
žĺtok
1 balíček
sušené droždie na 500g muky r.Oetker
50 g
rozpustené maslo
250 ml
mlieko
2 PL
cukor
1 PL
tuzemský um
1 balíček
vanilkový cukor
ks
olej na vyprážanie, citronová kôra,

postup

Šišky ku kávičke. S penou, ale aj s džemom sú vynikajúce.

1.
Z trochy mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.Z múky, masla, cukru, štipky soli , žĺtkov , umom a s pridaním kvásku vypracujeme vláčne kysnuté cesto. Necháme ho vykysnúť cca hodinu.
Fotorecept:  Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: dorisa
 
2.
Cesto po hodine kysnutia rozvaľkáme cesto na hrúbku cca 1,5cm. Vykrajujeme pomocou pohára s dierkou v strede.
Fotorecept:  Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: dorisa
3.
Takto pripravené šišky vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán.
Fotorecept:  Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: dorisa
4.
Hotové šišky poprášime práškovým cukrom.
Fotorecept:  Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...