Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosové rezy s čokoládou a tvarohom

ingrediencie

250 g
strúhaný kokos
7 ks
vaječné bielka
200 g
práškový cukor
5 PL
hrubá múka
soli
1 pohár
kyslý lekvár - ríbezle, maliny
200 g
horká čokoláda na polevu

krém

250 g
jemný tvaroh
1 téglik
smotana na šľahanie 33%
200 g
horká čokoláda

postup

Lahodné spojenie kokosu, čokolády a tvarohu :)

1.
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame kokos, múku a štipku soli. Dáme na pomastený a pomúčený plech, prípadne vystretý papierom na pečenie a upečieme do zlatoružova (približne 20 min, 180°C)
2.
Pripravíme si krém - zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu a vmiešame ju do jemného tvarohu. Do zmesi primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
Upečenéa vychladnuté cesto potrieme kyslým lekvárom a následne tvarohovo čokoládovým krémom. Nad parou rozpustíme čokoládu a koláč potrieme rozpustenou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...