Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosové rezy s čokoládou a tvarohom

ingrediencie

250 g
strúhaný kokos
7 ks
vaječné bielka
200 g
práškový cukor
5 PL
hrubá múka
soli
1 pohár
kyslý lekvár - ríbezle, maliny
200 g
horká čokoláda na polevu

krém

250 g
jemný tvaroh
1 téglik
smotana na šľahanie 33%
200 g
horká čokoláda

postup

Lahodné spojenie kokosu, čokolády a tvarohu :)

1.
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame kokos, múku a štipku soli. Dáme na pomastený a pomúčený plech, prípadne vystretý papierom na pečenie a upečieme do zlatoružova (približne 20 min, 180°C)
2.
Pripravíme si krém - zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu a vmiešame ju do jemného tvarohu. Do zmesi primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
Upečenéa vychladnuté cesto potrieme kyslým lekvárom a následne tvarohovo čokoládovým krémom. Nad parou rozpustíme čokoládu a koláč potrieme rozpustenou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...