Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosové rezy s čokoládou a tvarohom

ingrediencie

250 g
strúhaný kokos
7 ks
vaječné bielka
200 g
práškový cukor
5 PL
hrubá múka
soli
1 pohár
kyslý lekvár - ríbezle, maliny
200 g
horká čokoláda na polevu

krém

250 g
jemný tvaroh
1 téglik
smotana na šľahanie 33%
200 g
horká čokoláda

postup

Lahodné spojenie kokosu, čokolády a tvarohu :)

1.
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame kokos, múku a štipku soli. Dáme na pomastený a pomúčený plech, prípadne vystretý papierom na pečenie a upečieme do zlatoružova (približne 20 min, 180°C)
2.
Pripravíme si krém - zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu a vmiešame ju do jemného tvarohu. Do zmesi primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
Upečenéa vychladnuté cesto potrieme kyslým lekvárom a následne tvarohovo čokoládovým krémom. Nad parou rozpustíme čokoládu a koláč potrieme rozpustenou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...