Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosové rezy s čokoládou a tvarohom

ingrediencie

250 g
strúhaný kokos
7 ks
vaječné bielka
200 g
práškový cukor
5 PL
hrubá múka
soli
1 pohár
kyslý lekvár - ríbezle, maliny
200 g
horká čokoláda na polevu

krém

250 g
jemný tvaroh
1 téglik
smotana na šľahanie 33%
200 g
horká čokoláda

postup

Lahodné spojenie kokosu, čokolády a tvarohu :)

1.
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame kokos, múku a štipku soli. Dáme na pomastený a pomúčený plech, prípadne vystretý papierom na pečenie a upečieme do zlatoružova (približne 20 min, 180°C)
2.
Pripravíme si krém - zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu a vmiešame ju do jemného tvarohu. Do zmesi primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
Upečenéa vychladnuté cesto potrieme kyslým lekvárom a následne tvarohovo čokoládovým krémom. Nad parou rozpustíme čokoládu a koláč potrieme rozpustenou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...