Pridať recept

Vianočný veniec s orechmi a čokoládou

Vianočný veniec s orechmi a čokoládou
Zdroj: Dr.oetker
12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

490 g
hladká múka
1 štipka
soľ
1 balíček
Droždie Dr.Oetker
2 balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker
270 ml
vlažné mlieko
40 g
zmäknuté maslo

Na náplň:

125 ml
mlieko
125 g
mleté vlašské orechy
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
80 g
mleté detské piškóty
1 balíček
Poleva de Luxe extra tmavá
2 ks
vajce

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
 
2.
Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika mlieko. Pridáme orechy, cukor a vanilkový cukor a asi 1 minútu povaríme. Nakoniec pridáme piškóty, vareškou vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, vmiešame do orechovej náplne spolu s vajcami a vymiešame dohladka.
3.
Cesto rozdelíme na polovice. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z každej polovice pomocou váľka pláty s rozmermi 20 x 40 cm. Oba pláty potrieme náplňou a zrolujeme. Spletieme a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 160 °C, Teplovzdušná rúra: 140 °C, Plynová rúra: stupeň 2, Doba pečenia: asi 40 minút.
4.
Veniec necháme krátko vychladnúť a potom ho vyklopíme na podnos. Necháme úplne vychladnúť a pocukrujeme.
Vianočný veniec s orechmi a čokoládou
Vianočný veniec s orechmi a čokoládou
Zdroj: Dr.oetker
5.
TIP: Do náplne môžeme pridať hrozienka, kandizované ovocie alebo brusnice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...