Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zimné jahody

40
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

340 g
hladká múka
3 balíčky
Puding Originál s jahodovou arómou Dr.Oetker
160 g
práškový cukor
2 ks
vajce
200 g
zmäknuté maslo alebo margarín
trochu
červená Farba gélová potravinárska Dr.Oetker

Na náplň:

1 KL
Aróma citrónová Dr.Oetker
1 balíček
Puding Originál s jahodovou arómou Dr.Oetker
250 ml
mlieko
150 g
zmäknuté maslo
100 g
práškový cukor
50 g
jahodový džem

Na ozdobenie:

1 balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
50 g
strúhaný kokos
trochu
zelená Farba gélová potravinárska Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovými práškami a cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a gélovú farbu a ručne vypracujeme dohladka.
2.
Cesto vtlačíme do vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 15 minút (1 plech).
3.
Pečivo necháme mierne vychladnúť a potom ho vyberieme z formičiek.
4.
Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku hustý puding, ale len s 250 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
5.
Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a po častiach do neho zašľaháme puding. Nakoniec krátko zašľaháme džem a arómu. Vždy dve polovice zlepíme náplňou, odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
6.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kokos zafarbíme gélovou farbou. Končeky jahôd namáčame do polevy a ihneď obalíme kokosom. Necháme stuhnúť.
7.
TIP: Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.