Pridať recept

Šťavnatý zákusok

35
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Piškóta žltá:

5 ks
vajcia
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 KL
prášok do pečiva

Piškóta ružová:

5 ks
vajcia
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 KL
prášok do pečiva
ks
červená potravinárska farba

Plnka biela:

200 ml
mlieko
25 g
gustin jemný kukuričný škrob
100 g
práškový cukor
250 g
maslo

Džúsová plnka:

900 ml
džús jahodový
6 PL
kryštálový cukor
2 balíčky
Zlatý klas

Ešte potrebujeme

250 g
okrúhle piškóty (uložiť na bielu plnku)
trochu
sirup lesná zmes (jahoda)
150 g
tmavá čokoládová poleva(na povrch)
biela poleva (na zdobenie)

postup

Zákusok je vhodný aj na slávnostné príležitosti, ja som ho konkrétne upiekla sestre k meninám.

1.

Piškóta žltá: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

 
2.

Piškóta ružová: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prifarbíme červenou potravinárskou farbou. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

3.

Plnka biela: gustin uvaríme s mliekom na hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Trochu si odložíme na potretie žltej piškóty.

4.

Džúsová plnka: 900 ml džúsu, 6 PL kryštálového cukru, Zlaté klasy uvaríme na hustú kašu, ktorú necháme za stáleho miešania vychladnúť.

5.

Ukladáme nasledovne: ružová piškóta, pokvapkáme ju sirupom, môže byť Ovofit, natrieme bielu plnku. Na plnku poukladáme piškóty, ktoré jemne namáčame v sirupe. Na piškóty natierame lyžicou postupne vychladnutú džúsovú, ale ešte tekutú plnku. Necháme dobre stuhnúť. Potom prikryjeme žltou piškótou. Jemne pritlačíme.

6.

Polejeme tmavou čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť. Ozdobíme bielou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom, aby sa poleva nelámala. Zákusok je výborný, dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
22.11.2016 18:06 | |
+1 -1
Aj ja, keby som mala 5 rúk, toľko mám receptov, nezvládnem ich:))
Anonymný nick
21.11.2016 11:09 | |
+4 -3
Rozmýšľam,čo urobím na vianoce.