Pridať recept

Orechovo-karamelové rezy

35
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
bielky
200 g
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy
5 PL
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva

Piškóta žltá:

4 ks
vajcia
4 PL
jemný kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva

Plnka:

5 ks
zltky
250 g
kryštálový cukor
100 ml
polotučné mlieko
250 g
maslo

Poleva:

150 g
tmavá čokoládová poleva
ks
biela čokoládová poleva
ks
ríbezľový lekvár

postup

Orechy a karamel sú skvelá kombinácia. Výborné rezy!

1.

Orechová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Zašľaháme po lyžiciach cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne zamiešame orechy.

 
2.

Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jemne zamiešame múku s práškom do pečiva.

3.

Upečieme na jednom plechu, vyloženom papierom na pečenie. Ako prvú rozotrieme orechovú piškótu a na ňu žltú piškótu. Teplota 180°C 20 minút, údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

4.

Plnka: 100 g kryštálového cukru upálime, zalejeme vlažným mliekom a miešame kým sa nerozpustí. Žĺtky šľaháme so zvyšným cukrom nad parou do zhustnutia. Konzistencia pudingu, asi 30 minút. Vlejeme karamel, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú žĺtkovo-karamelovú penu. Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Vychladnutú piškótu potrieme lekvárom, rozotrieme plnku.

5.

Polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme bielou polevou a odložíme do chladu, aby plnka stuhla. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
13.2.2022 17:56 | |
+1 -1
Už je to neskoro, ale môžete použiť aj karamelové salko.
pavolsoka
23.3.2020 11:03 | |
+3 -8
Prosím vás miesto karamel z cukru môžem dať aj salkovy karamel?
eled
2.11.2019 16:09 | |
+7 -3
Je to dobrá kombinácia. Počet a postup sedel... Čokoládovú polevu som zmenila. Rozpustila som 2 horké čokolády v šľahačkovej smotane/33%/. Lepšie sa mi to krájalo.Mal úspech.Ďakujem za recept.
Podobné články
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Máte radi karamel a dobroty, ktoré sa z neho pripravujú? Dôležité je ho správne pripraviť, ale aj nakrájať. O...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...