Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-karamelové rezy

35
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
bielky
200 g
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy
5 PL
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva

Piškóta žltá:

4 ks
vajcia
4 PL
jemný kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva

Plnka:

5 ks
zltky
250 g
kryštálový cukor
100 ml
polotučné mlieko
250 g
maslo

Poleva:

150 g
tmavá čokoládová poleva
ks
biela čokoládová poleva
ks
ríbezľový lekvár

postup

Orechy a karamel sú skvelá kombinácia. Výborné rezy!

1.
Orechová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Zašľaháme po lyžiciach cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne zamiešame orechy.
2.
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jemne zamiešame múku s práškom do pečiva.
3.
Upečieme na jednom plechu, vyloženom papierom na pečenie. Ako prvú rozotrieme orechovú piškótu a na ňu žltú piškótu. Teplota 180°C 20 minút, údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
4.
Plnka: 100 g kryštálového cukru upálime, zalejeme vlažným mliekom a miešame kým sa nerozpustí. Žĺtky šľaháme so zvyšným cukrom nad parou do zhustnutia. Konzistencia pudingu, asi 30 minút. Vlejeme karamel, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú žĺtkovo-karamelovú penu. Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Vychladnutú piškótu potrieme lekvárom, rozotrieme plnku.
5.
Polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme bielou polevou a odložíme do chladu, aby plnka stuhla. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.