Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kopčekový koláč

ingrediencie

3 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
3 ks
vajce
1,5 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
olej

plnka 1

150 g
mleté vlašské orechy
1 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
teplé mlieko

plnka 2

150 g
mletý mak
1 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
teplé mlieko

plnka 3

250 g
hrudkovitý tvaroh
1 ks
vaječný žĺtok
2 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 hrsť
hrozienka
700 ml
ovocný kompót

postup

Výborný a jednoduchý koláčik :)

1.
Vajcia vyšľaháme dopenista s cukrom, primiešame olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na prvú plnku zmiešame všetky suroviny. Druhú a tretiu pripravíme rovnako.
3.
Na cesto ukladáme kôpky všetkých troch plniek a ľubovolné ovocie z kompótu. Ja som použila hrušky. Koláč pečieme cca 45 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...
Grilovaný hermelín
Syry, ktoré milujú gril
Syry, ktoré milujú gril
5 receptov na takmer okamžitý kulinársky pôžitok v podobe horúcich syrov priamo z grilu.
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.