Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový makovník s vôňou škorice

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mletý mak
100 g
celozrnná špaldová múka
100 g
práškový cukor
50 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
citrón
1 KL
škorica
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
250 ml
mlieko
1 ks
citrónová poleva

postup

Tento makovník prekvapí svojou chuťou, navyše je šťavnatý a svieži.

1.
Maslo vymiešame s vajcom a práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, škoricu a šťavu z citróna.
2.
Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a mletý mak. Poriadne premiešame.
3.
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.
4.
Podľa návodu si pripravíme citrónovú polevu a natrieme ju na upečený, vychladený koláč.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...