Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový makovník s vôňou škorice

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mletý mak
100 g
celozrnná špaldová múka
100 g
práškový cukor
50 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
citrón
1 KL
škorica
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
250 ml
mlieko
1 ks
citrónová poleva

postup

Tento makovník prekvapí svojou chuťou, navyše je šťavnatý a svieži.

1.
Maslo vymiešame s vajcom a práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, škoricu a šťavu z citróna.
2.
Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a mletý mak. Poriadne premiešame.
3.
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.
4.
Podľa návodu si pripravíme citrónovú polevu a natrieme ju na upečený, vychladený koláč.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...