Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový makovník s vôňou škorice

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mletý mak
100 g
celozrnná špaldová múka
100 g
práškový cukor
50 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
citrón
1 KL
škorica
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
250 ml
mlieko
1 ks
citrónová poleva

postup

Tento makovník prekvapí svojou chuťou, navyše je šťavnatý a svieži.

1.
Maslo vymiešame s vajcom a práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, škoricu a šťavu z citróna.
2.
Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a mletý mak. Poriadne premiešame.
3.
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.
4.
Podľa návodu si pripravíme citrónovú polevu a natrieme ju na upečený, vychladený koláč.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.