Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricová dobrotka

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka špeciál
250 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 ČL
soľ
3 PL
cukor
4 PL
roztopené maslo
1/2 kocka
čerstvé droždie
na posýpku:
100 g
roztopené maslo
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
mletá škorica
200 g
mleté orechy
5 PL
kryštálový cukor

postup

Výborna škoricová dobrotka.

1.
Z uvedených surovín ,si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto,necháme ho na teplom mieste vykysnuť./Ja si uľahčím robotu s miesením tak,že používam pekárničku naprípravu cesta.
2.
Ked cesto vykysne vyložíme ho na jemne pomúčenu dosku,prehnetieme a z cesta oddeľujeme malé kúsky,ako na dukátové buchtičky.
3.
Na posýpku si pripravíme orechy,škoricu a cukrezmiešame a maslo si roztopíme.Ja som použila Heru.
4.
Potom každý kúsok cestička namáčame v roztopenom masle a obalíme škoricovo-orechovou posýpkov a ukladáme do vymastenej formy.Ja som použila bábovkovu formu,ale kľudne môže aj v obyčajnej.
5.
Ked sa trocha posýpky zvyší,kľudne ju rozsýpte na vrch.Kým sa rúra nahreje necháme podkysnúť.
6.
Vôňa škorice sa rozplýva po celom dome a aj z vonku prilákala papkačov.Nestíhla ani poriadne vychladnúť a už sa z nej odthavalo.Krásne sa každý kúsok oddeľuje.A ja som nestihla preto ani poriadne odfotiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
berenika.b
20.8.2017 13:25 | |
+1 -1
Práve sa dopiekla PRáVE SA DOPIEKLA ROZVONIAVA CELá KUCHYŇA JE TO MOC DOBRééé :-)
lenka.nemezis
19.1.2017 20:23 | |
+2 -1
Výborný recept. Dnes som ich piekla, môžem urcite odporucit 👍👌
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...